Νέα

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ

Κάθε χρόνο πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.

 

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, μέσω live streaming. Η Εναρκτήρια τηλε-Εκδήλωση (8:15-9:15 το πρωί) καθώς και όλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό των 200 video των συμμετοχών των Ερευνητικών Ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, Ερευνητικών Κέντρων, σχολείων, των συνεργαζόμενων φορέων και χορηγών, θα μεταδίδεται από το κανάλι της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ www.youtube.com/ntuaren  από τις 8:15 το πρωί μέχρι 20:15 το βράδυ.  Με τη λήξη της ζωντανής ροής όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμο τόσο στο κανάλι www.youtube.com/ntuaren όσο και στην ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuaren. Ειδικά η Εναρκτήρια τηλε-Εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά και από το site της ΕΡΤ την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 8:15-9:15, ενώ θα προβληθούν και αντιπροσωπευτικά video.

 

Το κοινό, οι πολίτες της Αθήνας, και όλης της χώρας, με έμφαση στους μαθητές - σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας - φοιτητές και εκπαιδευτικούς, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους ερευνητές, βιώνοντας διαδικτυακά με ασφάλεια μέσω live streaming πρότυπες εφαρμογές αντιμετώπισης της πανδημίας που αποτελεί και το κεντρικό ειδικό θέμα φέτος. Δυναμική είναι και η παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας και ομάδων νέων ερευνητών στο πεδίο αυτό.

 

Η Βραδιά του Ερευνητή στοχεύει στο μέλλον: στο πέρασμα της έρευνας στην κοινωνία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας του επιστημονικού δυναμικού, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας στην πραγματική οικονομία.

 

H επιστημονικά υπεύθυνη της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ

[Horizon 2020 ‘ARES – Attractive RΕsearchers in the Spotlight’ για το ΕΜΠ]

Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Απονομή του βραβείου "SPIE 3D Printing Award" στη καθηγήτρια της ΣΕΜΦΕ κ. Ι. Ζεργιώτη

H Καθηγήτρια της ΣΕΜΦΕ κ. Ι. Ζεργιώτη έλαβε το βραβείο “SPIE 3D Printing Award”  στο Διεθνές Συνέδριο SPIE Photonics WEST 2020, στο San Francisco (1-6 February 2020), με το σκεπτικό που ακολουθεί:

Διαβάστε περισσότερα...

1999-2019 | 20 χρόνια ΣΕΜΦΕ

Την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ η Σχολή μας διοργανώνει ημερίδα για να γιορτάσει τα 20 χρόνια λειτουργίας της στο ΕΜΠ.

Έχουν προσκληθεί αναγνωρισμένοι επιστήμονες που θα αναφερθούν στην ελληνική και διεθνή εμπειρία για τις Εφαρμοσμένες Επιστήμες καθώς και απόφοιτοι της Σχολής που θα μας μιλήσουν για τις σπουδές τους και τις σημερινές επαγγελματικές δραστηριότητές τους.
Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση, στην οποία προσκαλούμε να συμμετέχουν και οι φοιτητές μας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα εις μνήμη Αριστείδη Αραγεώργη

Ημερίδα εις μνήμη Αριστείδη Αραγεώργη

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Αίθουσα Τελετών, Κτ. Διοίκησης (Ισόγειο) ΕΜΠ, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Ο Αριστείδης Αραγεώργης ήταν Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα με τίτλο: “Mathematics, applied or knot”

Ο Τομέας Μαθηματικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει, στα πλαίσια του Έτους Μαθηματικών 2018, την ημερίδα Mathematics, applied or knot

Διαβάστε περισσότερα...

Θερινό Σχολείο Μαθηματικών: “Numerical Analysis for Deterministic and Stochastic Differential Equations"

Ο Τομέας Μαθηματικών της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. οργανώνει δράσεις και πρωτοβουλίες ενίσχυσης της μαθηματικής παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει το δεύτερο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών την περίοδο 10 με 13 Ιουλίου του 2018 με τίτλο: “Numerical Analysis for Deterministic and Stochastic Differential Equations" στο οποίο θα διδάξουν διαπρεπείς μαθηματικοί, καθώς και νέοι επιστήμονες.

Ο σύνδεσμος του θερινού σχολείου, όπου θα βρείτε λεπτομέρειες, είναι
http://sites.math.ntua.gr/summer-school-2018/

Οι δαπάνες της διοργάνωσης θα καλυφθούν από το «Κληροδότημα Χρήστου Παπακυριακόπουλου».

Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλία του Καθηγητή Viatcheslav Mukhanov στους φοιτητές και το γενικό κοινό

Ο διάσημος κοσμολόγος Viacheslav F. Mukhanov, καθηγητής στο Ludwig Maximilians Universität του Μονάχου, θα δώσει ομιλία που απευθύνεται στους φοιτητές αλλά και στο γενικότερο κοινό με τίτλο:

“Quantum Universe”

Ο κ. Mukhanov είναι γνωστός κυρίως για τη θεωρία της Κβαντικής Αρχής της Δομής του Σύμπαντος. Πρόβλεψε πολύ νωρίς το φάσμα των ανομοιογενειών στο σύμπαν από τις οποίες προήλθαν οι γαλαξίες και το οποίο επιβεβαιώθηκε από τις πρόσφατες παρατηρήσεις των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας στην Κοσμική Ακτινοβολία Υπόβαθρου. Για την πρόβλεψή του αυτή έχει τιμηθεί με βραβεία και άλλες διακρίσεις.


Η ομιλία θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών του ΕΜΠ (κτ. Διοίκησης, ισόγειο) την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στις 15:00

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS