Νέα

Ημερίδα εις μνήμη Αριστείδη Αραγεώργη

Ημερίδα εις μνήμη Αριστείδη Αραγεώργη

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Αίθουσα Τελετών, Κτ. Διοίκησης (Ισόγειο) ΕΜΠ, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Ο Αριστείδης Αραγεώργης ήταν Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα με τίτλο: “Mathematics, applied or knot”

Ο Τομέας Μαθηματικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει, στα πλαίσια του Έτους Μαθηματικών 2018, την ημερίδα Mathematics, applied or knot

Διαβάστε περισσότερα...

Θερινό Σχολείο Μαθηματικών: “Numerical Analysis for Deterministic and Stochastic Differential Equations"

Ο Τομέας Μαθηματικών της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. οργανώνει δράσεις και πρωτοβουλίες ενίσχυσης της μαθηματικής παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει το δεύτερο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών την περίοδο 10 με 13 Ιουλίου του 2018 με τίτλο: “Numerical Analysis for Deterministic and Stochastic Differential Equations" στο οποίο θα διδάξουν διαπρεπείς μαθηματικοί, καθώς και νέοι επιστήμονες.

Ο σύνδεσμος του θερινού σχολείου, όπου θα βρείτε λεπτομέρειες, είναι
http://sites.math.ntua.gr/summer-school-2018/

Οι δαπάνες της διοργάνωσης θα καλυφθούν από το «Κληροδότημα Χρήστου Παπακυριακόπουλου».

Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλία του Καθηγητή Viatcheslav Mukhanov στους φοιτητές και το γενικό κοινό

Ο διάσημος κοσμολόγος Viacheslav F. Mukhanov, καθηγητής στο Ludwig Maximilians Universität του Μονάχου, θα δώσει ομιλία που απευθύνεται στους φοιτητές αλλά και στο γενικότερο κοινό με τίτλο:

“Quantum Universe”

Ο κ. Mukhanov είναι γνωστός κυρίως για τη θεωρία της Κβαντικής Αρχής της Δομής του Σύμπαντος. Πρόβλεψε πολύ νωρίς το φάσμα των ανομοιογενειών στο σύμπαν από τις οποίες προήλθαν οι γαλαξίες και το οποίο επιβεβαιώθηκε από τις πρόσφατες παρατηρήσεις των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας στην Κοσμική Ακτινοβολία Υπόβαθρου. Για την πρόβλεψή του αυτή έχει τιμηθεί με βραβεία και άλλες διακρίσεις.


Η ομιλία θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών του ΕΜΠ (κτ. Διοίκησης, ισόγειο) την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στις 15:00

 

Διαβάστε περισσότερα...

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017
Κτίριο Αβέρωφ, Πολυτεχνείο Πατησίων, από τις 5 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα
Είσοδος ελεύθερη
______________________________________________________________________

Την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανοίγει τις πύλες του και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του Πολυτεχνείου από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Βασικός στόχος της Βραδιάς είναι η προβολή και ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία στο ευρύ κοινό. Το κοινό, οι πολίτες της Αθήνας, με έμφαση στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, θα έχει την ευκαιρία και φέτος να αλληλεπιδράσει με τους ερευνητές, συμμετέχοντας σε πειραματικές επιδείξεις, υπολογιστικές προσομοιώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς, εκπλήξεις και δρώμενα.

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ συνδέεται, φέτος, με τον εορτασμό των 180 χρόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως διοργανώνεται από την Πρυτανεία του ΕΜΠ, και φιλοδοξεί να συμβάλει, με τη σειρά της, στην προβολή του ερευνητικού έργου του Πολυτεχνείου στην ελληνική κοινωνία και στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα...

Βαρυτικά Κύματα - Κώστας Κόκκοτας

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Tübingen στη Γερμανία, Δρ. Κωνσταντίνος Κόκκοτας, θα δώσει εκλαϊκευτική ομιλία πάνω στην πρόσφατη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων από την ομάδα του ανιχνευτή Ligo. Ο κ. Κόκκοτας είναι διεθνώς καταξιωμένος ερευνητής με σημαντικές συνεισφορές στη μελέτη πηγών βαρυτικών κυμάτων καθώς και στη μελέτη της δυναμικής και ευστάθειας μελανών οπών και αστέρων νετρονίων.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS