Καλωσόρισμα Κοσμήτορα

Καλώς ήρθατε!

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, ΣΕΜΦΕ, έχει συμπληρώσει ήδη 25 χρόνια λειτουργίας στο ΕΜΠ παραμένοντας η μοναδική Σχολή στον ελλαδικό χώρο για εκπαίδευση επιστημόνων-μηχανικών εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών.

Η Σχολή προσφέρει ένα στέρεο υπόβαθρο βασικών γνώσεων ανά Κατεύθυνση Σπουδών (Μαθηματικού Εφαρμογών και Φυσικού Εφαρμογών) εμπλουτισμένο με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες από τα πεδία των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Μηχανικής που είναι απαραίτητα για έναν επιστήμονα εφαρμογών. Η εκπαίδευση των φοιτητών μας ολοκληρώνεται με μαθήματα ανθρωπιστικής παιδείας, φιλοσοφίας της επιστήμης και της τεχνολογίας, περιβαλλοντικής ηθικής αλλά και Οικονομίας και Δικαίου διαμορφώνοντας έναν ολοκληρωμένο επιστήμονα. Το εκπαιδευτικό έργο παρέχεται από τους καθηγητές της Σχολής που διακρίνονται διεθνώς για το ερευνητικό τους έργο προς όφελος και των φοιτητών μας που έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ποιοτικές και εκσυγχρονισμένες εμπειρίες γνώσης και έρευνας. Σας καλώ να διατρέξετε τις σελίδες αυτού του ιστότοπου για να γνωρίσετε καλύτερα τη Σχολή μας.

Η ΣΕΜΦΕ είναι υπερήφανη για τους αποφοίτους της, τόσο του προπτυχιακού όσο και των μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών, οι οποίοι ακολουθούν επιτυχημένη επαγγελματική πορεία αξιοποιώντας τα εφόδια που απέκτησαν κοντά μας και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους σε ποικίλα πεδία απασχόλησης μεταφέροντας σε τεχνολογικές εφαρμογές τη γνώση που παράγεται από την έρευνα στις βασικές επιστήμες. Ειδικότερα στις ημέρες μας, όπου η επιστήμη και η τεχνολογία γνωρίζουν καινοφανείς εξελίξεις λόγω της τεχνητής νοημοσύνης και όχι μόνο, οι αξίες και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΣΕΜΦΕ αναγνωρίζονται ως το πλέον κατάλληλο πλαίσιο για την εκπαίδευση επιστημόνων που καλούνται να χειριστούν καινοτόμες τεχνολογικές προκλήσεις πέρα από τα καθιερωμένα.  

Καλώ, λοιπόν, και τους νέους φοιτητές μας σε μια γόνιμη πορεία στον κόσμο της γνώσης, της ερευνητικής εμπειρίας και της βιωματικής ενασχόλησης με όλα τα πεδία που θεραπεύει η Σχολή μας. Θα είμαστε δίπλα σας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

Ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ

Καθηγητής Απόστολος Κυρίτσης