Καλωσόρισμα Κοσμήτορα

Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στις ιστοσελίδες της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ.

Η Σχολή μας ιδρύθηκε στο 1999 και από τότε εκπαιδεύει τους δικούς της φοιτητές, αλλά και τους φοιτητές των υπόλοιπων σχολών του ΕΜΠ, θεραπεύοντας ένα ευρύ φάσμα βασικών επιστημονικών πεδίων στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Μηχανική και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες που αποτελούν τα θεμέλια στους περισσότερους τομείς της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και των τεχνολογικών εφαρμογών. Οι καθηγητές της αριστεύουν σε ένα εντυπωσιακό εύρος επιστημονικών πεδίων που ξεκινάει από τα καθαρά μαθηματικά, τη θεμελιώδη φυσική και τη φιλοσοφία μέχρι τις σύγχρονες εφαρμογές, όπως η στατιστική, τα οικονομικά μαθηματικά, την πυρηνική φυσική, τα λέιζερ και την αντοχή των υλικών. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άρτια, πολυδιάστατη και σε βάθος εκπαίδευση των φοιτητών μας, στους οποίους αφιερώνουμε το καλύτερο δυναμικό μας. Οι απόφοιτοί μας σημειώνουν εξαιρετική επιτυχία σε ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού και απασχολούνται σε ένα πλήθος επαγγελματικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας στην εγχώρια αγορά εργασίας.

Οι σπουδές στο ΕΜΠ υλοποιούνται σε ένα ζωντανό περιβάλλον το οποίο, εκτός από την επιστημονική δραστηριότητα, ενθαρρύνει και την πολιτιστική, κοινωνική και ψυχαγωγική αλληλεπίδραση των μελών της κοινότητας. Στις σελίδες μας θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, τις δραστηριότητες του ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού και τις ευκαιρίες που προσφέρει η ΣΕΜΦΕ στους φοιτητές και τους απόφοιτούς της.

 

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ε.Μ.Φ.Ε.

Κουρκουλής Σταύρος

Καθηγητής Ε.Μ.Π.