ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διάκριση της κυρίας Σ. Λαμπροπούλου, Καθηγήτριας ΣΕΜΦΕ

Διάκριση της καθηγήτριας Σοφίας Λαμπροπούλου

 

Στο πλαίσιο του 8ου Ευρωπαϊκού Κογκρέσου Μαθηματικών (ECM), που έλαβε χώρα 20 – 26 Ιουνίου 2021 στο Portorož της Σλοβενίας, εγκαινιάσθηκε η διεθνής έκθεση Women in mathematics throughout Europe: 

https://www.8ecm.si/program/accompanying-events-to-the-8ecm/women-of-mathematics-throughout-europe-a-gallery-of-portraits

Η Καθηγήτρια του ΕΜΠ κα Σοφία Λαμπροπούλου επελέγη να αποτελέσει ένα από τα έξι  πορτραίτα γυναικών μαθηματικών Ευρωπαϊκών κρατών της Μεσογείου που συμπεριλήφθηκαν στη σύνθεση της παραπάνω έκθεσης των 20 πορτραίτων και πιο συγκεκριμένα στην επέκταση με τίτλο Women of mathematics on the Mediterranean shores της αρχικής έκθεσης που είχε εγκαινιασθεί στο 7ο ECM το 2016 στο Βερολίνο με 13 πορτραίτα.

H πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην επικαιροποίηση της αναγκαιότητας ανάπτυξης σύγχρονων μορφών αλληλεπίδρασης των Μαθηματικών στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Συνυπολογίζονται οι ιδιαιτερότητες και οι επιπρόσθετες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μαθηματικοί  λόγω των επιπλέον κοινωνικών και οικογενειακών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεών τους. Η δημιουργία αυτής της σύνθεσης πορτραίτων  αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ενθάρρυνσης για τις νεότερες γυναίκες μαθηματικούς και ένα στιβαρό πόλο αναφοράς για αυτές.

Η επιλογή της Καθηγήτριας κας Σοφίας Λαμπροπούλου στην ομάδα των επτά διακεκριμένων γυναικών μαθηματικών της Μεσογείου αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα και το Πολυτεχνείο. Ευχόμαστε η συγκεκριμένη κίνηση να τελεσφορήσει ιδανικά και να πραγματοποιήσει τους ευγενικούς στόχους της.

http://www1.math.ntua.gr/?p=35490