ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Θερινό Ινστιτούτο Κέρκυρας (CORFU2022)-ολοκλήρωση εργασιών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Θερινού Ινστιτούτου της Κέρκυρας CORFU2022 σε Στοιχειώδη Σωματίδια και Βαρύτητα (Ταχύρρυθμων Μεταπτυχιακών Σχολείων και Συνεδρίων Εργασίας), οι οποίες διήρκεσαν για πάνω από ένα μήνα (28 Αυγούστου - 1 Οκτωβρίου 2022).

Αυτή τη χρονιά οργανώθηκαν οκτώ Συνέδρια Εργασίας και δύο Ημερίδες πάνω σε θέματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, Κοσμολογίας, Βαρύτητας, Θεωρίας Χορδών, Μη Μεταθετικής Γεωμετρίας, Ραδιοθεραπείας και Σεισμολογίας. 

Στα συνέδρια συμμετείχαν πάνω από 800 ερευνητές από τον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο, πολλοί από τους οποίους είναι από τους κορυφαίους στα ερευνητικά αντικείμενα των συνεδρίων. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες ήταν νέοι ερευνητές (υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδάκτορες), γεγονός που σηματοδοτεί τη μελλοντική προοπτική των διοργανώσεων του ΕΙΘΕ (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών), στο οποίο το ΕΜΠ είναι ιδρυτικό μέλος και έχει μέλη 22 Ευρωπαϊκά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα μεγάλης εμβέλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των διοργανώσεων στη διεύθυνση:

http://www.physics.ntua.gr/corfu2022/