Σκοπός της Σχολής

E-mail:

Ημερίδα Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΜΠ με τη συμμετοχή 32 εταιρειών

Το Γραφείο Διασύνδεσης – Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσει Ημερίδα Σταδιοδρομίας τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, στην οποία θα παραβρεθούν εκπρόσωποι 32 επιχειρήσεων, που θα έχουν ως στόχο την πρόσληψη τελειόφοιτων και απόφοιτων του ΕΜΠ.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ακριβώς δίπλα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ.
Για να συμμετέχετε, πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία:
(1) να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής εδώ:  https://careerday.ntua.gr/  , ως την Τετάρτη 15 Μαΐου, βάζοντας τα στοιχεία σας και επιλέγοντας την ώρα της συνέντευξης με τις επιχειρήσεις με τις οποίες θέλετε να έρθετε σε επαφή την ημέρα της εκδήλωσης (θα τηρείται σειρά προτεραιότητας).
(2) να έρθετε στην εκδήλωση με το Βιογραφικό σας, σε 3 αντίτυπα και να πραγματοποιήσετε μια 15λεπτη συζήτηση – συνέντευξη με τους εκπροσώπους των εταιρειών που έχετε επιλέξει. Στη συνέχεια, όσοι επιλεγούν από αυτή τη διαδικασία, θα ειδοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο από την επιχείρηση για τα επόμενα βήματα (άμεση πρόσληψη ή δεύτερη συνέντευξη στα γραφεία της εταιρείας ή πρόσθετη εξ αποστάσεως συνέντευξη κτλ).

….……………………………………………………………………………………………………………………………….

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

Aegean Airlines, Archirodon Group N.V., Όμιλος Εταιρειών Asso.subsea, Όμιλος ΑΒΑΞ, Cenergy Holdings, Danaos Shipping, Deloitte Greece, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ, EY Ελλάδος, Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, Hill International, Intracom Telecom, MAS S.A., MΕΤΡΟΝ- Ενεργειακές Εφαρμογές, MOTOR OIL, Mytilineos, National Energy, Nestle, Nokia, Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ, Παπαστράτος, P&G Hellas, PepsiCo, PharOS Ltd, Planet, Real Consulting, Όμιλος Επιχειρήσεων ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, Σαράντης Α.Β.Ε.Ε., Sunlight Group, TITAN Α.Ε. Τσιμέντων, Τράπεζα Πειραιώς, VITAEL S.A.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τις εταιρείες που συμμετέχουν , μια σύντομη περιγραφή τους και τις ειδικότητες για τις οποίες ενδιαφέρονται, εδώ: http://career.ntua.gr/imeres-karieras/

….…………………………………………………………………………………………………….......................………………

Όσοι ενδιαφέρονται να συντάξουν / βελτιώσουν το Βιογραφικό τους για τις ανάγκες της Ημερίδας, μπορούν να:
– συμμετέχουν στο workshop για το Βιογραφικό και τη διαμόρφωση του επαγγελματικού προφίλ στο Linkedin, που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου στις Αίθουσες Πολυμέσων της Βιβλιοθήκης, στην Πολυτεχνειούπολη
– να κανονίσουν μια συνάντηση με τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του Γραφείου 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε  στη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης κ. Κατιάνα Ευσταθίου ( ή στο τηλέφωνο 2107724721)
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας “Green Alternatives for European Autonomy (GAEA)”

Υπόβαλε την αίτησή σου στο πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Green Alternatives for European Autonomy" (GAEA) και λάβε υποστήριξη για την ίδρυση της νεοφυούς επιχείρησής σου με μια καινοτόμο λύση που αφορά την ευρωπαϊκή ενεργειακή αυτονομία.

 

Το Πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας για την Ενεργειακή Αυτονομία της Ευρώπης καλεί φοιτητές, ερευνητές και άτομα με καινοτόμες ιδέες!

Η Ευρώπη προχωρά δυναμικά στην επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Το Πρόγραμμα Green Alternatives for European Autonomy (GAEA) Challenge περιλαμβάνει μια σειρά περιφερειακών και διαπεριφερειακών διαγωνισμών καινοτομίας σε 8 χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Ουγγαρία και Τσεχία.   

Γιατί είναι το GAEA Challenge τόσο σημαντικό;

 Σε έναν κόσμο με κρίσιμες περιβαλλοντικές προκλήσεις και την επιταγή της βιώσιμης ανάπτυξης, η Ευρώπη φιλοδοξεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Το GAEA στοχεύει στη δημιουργία και την επιτάχυνση καινοτόμων λύσεων που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τις συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Με τους περιφερειακούς διαγωνισμούς καινοτομίας σε οκτώ χώρες, το GAEA στοχεύει να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντας σε όλη την διαδικασία σύστασης μιας νεοφυούς επιχείρησης, από την γένεση της ιδέας έως την ίδρυση της.

Το Εγχείρημα αναλυτικά

 Το GAEA Challenge είναι ένα Πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας που έχει σχεδιαστεί για φοιτητές, ερευνητές και άτομα με καινοτόμες ιδέες, στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για τη δημιουργία και την επιχειρηματική επιτάχυνση πράσινων λύσεων. Μέσω περιφερειακών και διαπεριφερειακών διαγωνισμών καινοτομίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ιδέες που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση της Ευρώπης και ενισχύουν την αυτονομία της σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια και οι πρώτες ύλες.

Highlights του προγράμματος: 

  • Παρακολούθησε το Info Day για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα.
  • Λάβε εκπαίδευση γύρω από την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων μέσα από ένα πρόγραμμα εντατικής προετοιμασίας.
  • Παρουσίασε την καινοτόμα λύση σου στα Regional Challenges.
  • Διεκδίκησε τη συμμετοχή σου στο Final Interregional Challenge και διαγωνίσου μαζί με τις 40 καλύτερες ομάδες.

Χρονοδιάγραμμα: 

Φάση 1: Περιφερειακοί Διαγωνισμοί Καινοτομίας (Απρίλιος-Ιούνιος 2024)

Φάση 2: Επιχειρηματική Επώαση & Διαπεριφερειακός Διαγωνισμός Καινοτομίας (Ιούνιος - Οκτώβριος 2024)

Φάση 3: Επιχειρηματική Επιτάχυνση & Ίδρυση Νεοφυούς Επιχείρησης (Νοέμβριος 2024 - Σεπτέμβριος 2025)

 

Προσφερόμενα Οφέλη: 

  • Χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 000 ευρώ για τις καλύτερες καινοτόμες ιδέες ανά Regional Innovation Challenge.
  • Υπηρεσίες επώασης νεοφυών επιχειρήσεων αξίας έως 30.000 ευρώ.
  • Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Συμμετοχής από την κορυφαία Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την πράσινη καινοτομία.
  • Εκπαίδευση και Συμβουλευτική από ειδικούς για την μετατροπή μιας καινοτόμου ιδέας σε βιώσιμο προϊόν/υπηρεσία.
  • Δικτύωση με Ηγέτες της Βιομηχανίας και Επιτυχημένους Επιχειρηματίες.
  • Πρόσβαση σε Bootcamp Trainings και αναγκαίους επιχειρηματικούς πόρους.

Περισσότερες πληροφορίες: https://gaeachallenge.eu

Ακολούθησε το GAEA στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα νέα του προγράμματος:

FacebookGreen Alternatives for European Autonomy 

Instagram@gaea_europe

LinkedinGreen Alterntives for European Autonomy

Προθεσμία Υποβολών Φάσης 1: 12 Μαΐου 2024

 

 

Το "Green Alternatives for European Autonomy" (GAEA) είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα Ηοrizon. Περιλαμβάνει μια σειρά περιφερειακών και διαπεριφερειακών διαγωνισμών καινοτομίας σε 8 χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Ουγγαρία και Τσεχία.

Ρόλο συντονιστή έχει η Mantis Beyond Innovation, leader στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη, ως Innovation Enabler. Το λοιπό εταιρικό σχήμα, αποτελείται από την Έδρα UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που επικεντρώνεται στην διεθνή περιβαλλοντική έρευνα και εκπαίδευση, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και της κυκλικής οικονομίας.

Το EIT RawMaterials, βασικό ευρωπαϊκός παράγοντα με βασικό σκοπό τη μετάβαση της Ευρώπης σε μια βιώσιμη οικονομία.

Το Sustainability InnoCenter (SIC), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ουψάλα της Σουηδίας, ο οποίος λειτουργεί ως community platform για innovative thinkers και τον ΠΑΣΕΠΠΕ Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση λόγω απεργίας

Λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στην οποία συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρακαλούνται οι διδάσκοντες της ΣΕΜΦΕ -σύμφωνα με πάγια απόφαση της Σχολής- να προγραμματίσουν την εξ αποστάσεως διεξαγωγή όλων των μαθημάτων της συγκεκριμένης ημέρας και να ενημερώσουν εγκαίρως τους φοιτητές μέσω του συστήματος Helios. Επίσης, παρακαλούνται οι συντονιστές των Εργαστηρίων να προγραμματίσουν την αναπλήρωση των εργαστηριακών ασκήσεων, κατά περίπτωση.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής ΕΜΦΕ

Διαβάστε περισσότερα...